NAZIV AKTIVNOSTI: „VRIJEDNI MRAV“

SREDSTVA POTREBNA ZA PROVOĐENJE AKTIVNOSTI:

  • karton od jaja
  • škare
  • tempere, vodene boje ili crni flomaster, kist
  • slamke
  • bijeli papir
  • ljepilo


OPIS AKTIVNOSTI: 

Roditelj donosi kutije od jaja i pita dijete: „ Što bismo mogli od ovoga izraditi? „ .                                                      Razgovaraju, a roditelj pokaže fotografije mrava i kaže: „ Što misliš da i mi pokušamo izraditi mrave? „

Karton od jaja izrezati tako da ostanu 3 dijela u nizu. Obojiti ga u crno, zalijepiti oči ili ih izraditi od bijelog papira. Za kraj od slamki ili čupavih žica izraditi noge i vrijedni mrav je gotov!

Kasnije dijete samo može od kutija napraviti mravinjak, izraditi cvijeće tako da izgleda kao da su mravi na livadi.

Naziv aktivnosti:  Izrada parnih slika na temu zanimanja ljudi

Savjet aktivnosti:  Životno-praktična i radna aktivnost, aktivnost raznovrsnog izražavanja i stvaranja

Sredstva potrebna za provođenje aktivnosti:  papir, škare, drvene boje ili flomasteri

Opis aktivnosti:  potrebno je izraditi 20 parnih slika na temu zanimanja ljudi (10 sličica, po 2 iste)

Kako odrasli mogu poticati dijete na aktivitet : Roditelji s djecom mogu poraziti što je potrebno za zanimanje policajca, vatrogasca, liječnika, koji su važni brojevi. Dijete možete, na primjer, napraviti dvije slične policijske palice, dvije sličice s jedinstvenim brojem 112, dvije sličice s vatrogasnim kolima, dvije sa slušalicama od liječnika.

Prijedlog kako igra može dalje razvijati i nadograđivati  : Nakon što dijete samo izradi sve potrebno igra se može igrati kao stolno-manipulativna aktivnost u kojoj dijete može sudjelovati samo ili kao društvena igra za cijelu obitelj.

Ova igra kod djeteta potiče:  Vanjska i unutarnja samostalnost (vanjska jezica samo, vaš radom može stvoriti sredstva, tj. Elementi za aktivnost koji će se kasnije igrati, unutarnja sigurnost i samopouzdanje u sebi i svojim mogućnostima, dijete vlastitim radom može nešto učiniti stvoriti). Igra kod djeteta potiče kreativnost.

Kod samog tijeka igre parim slikama potiče se koncentracija, pažnja, pamćenje, uspostavljanje dobrih socijalnih odnosa unutar obitelji za vrijeme igranja društvenih igara.

Nakon višestrukih ponavljanja ove igre, vaše dijete će moći:  Zapamtiti što je potrebno za pojedino zanimanje kod ljudi. Usvojit će pojedine dijelove opreme potrebnih za određeno zanimanje. Usvojit će važne brojeve svih službi koje nam trebaju u nepredviđenim situacijama ili kada nam bude potrebna pomoć.


I BUILT MY SITE FOR FREE USING