NAZIV AKTIVNOSTI:  „ŠKOLICA“

SREDSTVA POTREBNA ZA PROVOĐENJE AKTIVNOSTI:

Kreda, kamenčić

OPIS AKTIVNOSTI:

Igrači nacrtaju put na tlu, kao što slika pokazuje. Prostor  koji se nalazi točno ispred kučice označene brojem jedan je zemlja, a polukrug na vrhu je nebo. Prvi igrač baca kamenčić sa zemlje i pokušava pogoditi prvu kućicu. Ako kamenčić dotakne crtu ili izađe izvan nje , igru nastavlja sljedeći igrač. Ako pogodi, mora otići i pokupiti ga. Da bi pokupio kamenčić igrač mora skakati na jednoj nozi,iz kućice u kućicu. U kućice broj četiri, pet, sedam i osam mora stati s obje noge istovremeno ( u svaku jednom nogom). Kad stigne na nebo, može se odmoriti, okrenuti se i potom vratiti na zemlju. Iz kućice koja prethodi onoj u kojoj se nalazi kamenčić uzima kamenčić zadržavajući se na jednoj nozi. Zatim završava krug do kraja. Ako uspije napraviti čitav krug, ponovo baca kamenčić u sljedeću kućicu. Ako pogriješi, igra sljedeći igrač, a idući krug počinje ponovo od iste kućice.


NAZIV AKTIVNOSTI:   IGRE NA ZRAKU

„Oponašanje kretanja kukaca“

„Bacanje čepova i kamečića u dogovoreni cilj“

„Donošenje čepova na prstu“

SREDSTVA POTREBNA ZA PROVOĐENJE AKTIVNOSTI:

Kamenčići, čepovi različitih veličina, kreda

OPIS AKTIVNOSTI:

Roditelj u džepu kod odlaska u šetnju ponese kredu, kamenčiće ili čepove.

Za vrijeme šetnje predloži djetetu da oponaša kako leti leptir, kako zuji pčelica, kako skače skakavac, kako sitno i brzo hoda mrav. Tada kaže: "Mogli bismo igrati igru da vidimo tko će pogoditi cilj."

Na podu nacrta krug u kojem se s udaljenosti mora ubaciti kamenčić ili čep.

Tko može na prstu ili glavi prenjeti čep hodajući preko klupice ili neravnog terena. Tko će prije, tko će brže, tko će biti bolji i spretnije?

I BUILT MY SITE FOR FREE USING