Ostanimo doma...ali povezani


Poštovani roditelji ,

premda smo svi opterećeni ozbiljnošću zdravstvene  krize koja nas je „prikovala“ u kuću, nametnula nam čitav niz ograničenja i zabrana te poremetila  tjelesni i psihološki integritet svakoga od nas,  ipak svakodnevno svjedočimo  kako je u svakoj problemskoj situaciji najvažnije očuvati zajedništvo i tako krenuti u traženje mogućih rješenja i očuvanju životnog optimizma.

Osim što nam je svima zajedničko -postupanje prema novim društvenim normama i preporukama za zaštitu života i zdravlja  te iznalaženje načina da nekako prevladamo  osobni stres,  zajednička nam je i briga za najslabije članove zajednice .

Posebno smo povezani  VI, roditelji i mi stručni djelatnici koji dijelimo brigu i odgovornost  za cjelovit rast i razvoj najmlađeg i najvažnijeg djela društvene zajednice, a to je DIJETE. Dobrobit djeteta najbolje smo ostvarivali razmjenom informacija i surađujući na zajedničkom promišljanju i usklađivanju odgojnih djelovanja u obitelji i u vrtiću. Nastavit ćemo tako i dalje jer obavezna socijalna distanca u suvremenim tehnološkim uvjetima , na sreću,  ne znači prekid komunikacije.  

   Svjesni smo činjenice kako je svakom djetetu uvijek najljepše i najbolje biti uz roditelje, a  ali jednako tako smo uvjereni da mi odrasli, baš u teškim situacijama,  možemo i trebamo održavati i produbljivati vezu između obiteljskog i vrtićkog okruženja . Primjerom  naše komunikacije  posredno ćemo  obnavljati i očuvati djetetovu  , pa i Vašu, privrženost vrtićkoj zajednici, povjerenje u ljude i njihovu spremnost da brinu jedni o drugima te tako razvijati optimističnost.                                                                

    Konkretna pomoć  koju kao stručnjaci odgojno obrazovne struke prosljeđujemo na vrtićkoj web stranici, je u obliku preporuka i ideja kako da  vrijeme koje provodite  sa djetetom bude ispunjeno sa puno ugode, igre, pozitivnih aktivnosti i događanja , međusobnog uvažavanja i usklađivanja . Navedene preporuke neće biti brojne niti svakodnevne, još manje obvezujuće  već  primjeren način  uspostavljanja komunikacije i održavanja našeg partnerskog odnosa. 

    Internetska ponuda ideja i sadržaja je brojna , iskustvo korištenja imate i razvili ste, vjerujemo, dozu kritičnosti. Ono što mi preporučujemo uvijek je usmjereno na službene stranice stručnih institucija, društava i udruga . U ovo vrijeme prepuno nepoznanica i rizika za sve ljudske djelatnosti , a time i obiteljski odgoj koji je sada dominantan u društvu , važno je čuti i poslušati stručnjake i znanost. Dokazuju to i uspjesi u postepenom ovladavanju krizom koje smo postigli  poštujući Upute Stručnog stožera .

Velik je doprinos zajednici Vas roditelja  koji održavate funkcioniranje obitelji i provodite obiteljski odgoj činite to dobro i hvala Vam na tome .

Važni ste nam i važno nam je, u ovom opasnom i teškom vremenu,  poslati Vama i djetetu  poruku razumijevanja, podrške i radosnog  iščekivanja našeg  ponovnog susreta .I BUILT MY SITE FOR FREE USING